skip to main content
OSTI.GOV title logo U.S. Department of Energy
Office of Scientific and Technical Information

Title: Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions

Abstract

A courtyard is a traditional and popular construction feature found in China’s urban buildings. This case study evaluates the performance of the traditional courtyard design of the Jiangnan Museum, located in Jiangsu Province. In the evaluation, the spatial layout of courtyards is adjusted, the aspect ratio is changed, and an ecological buffer space is created. To model and evaluate the performance of the courtyard design, this study applied the Computational fluid dynamics (CFD) software, Parabolic Hyperbolic Or Elliptic Numerical Integration Code Series (PHOENICS), for wind environment simulation, and the EnergyPlus-based software, DesignBuilder, for energy simulation. Results show that a good combination of courtyard layout and aspect ratio can improve the use of natural ventilation by increasing free cooling during hot summers and reducing cold wind in winters. The results also show that ecological buffer areas of a courtyard can reduce cooling loads in summer by approximately 19.6% and heating loads in winter by approximately 22.3%. The study provides insights into the optimal design of a courtyard to maximize its benefit in regulating the microclimate during both winter and summer.

Authors:
 [1];  [2];  [1];  [3];  [1]
  1. Southeast Univ., Nanjing (China). School of Architecture
  2. Tus-Design Group Co., Ltd., Suzhou (China)
  3. Lawrence Berkeley National Lab. (LBNL), Berkeley, CA (United States). Building Technology and Urban Systems Div.
Publication Date:
Research Org.:
Lawrence Berkeley National Lab. (LBNL), Berkeley, CA (United States)
Sponsoring Org.:
USDOE Office of Energy Efficiency and Renewable Energy (EERE), Building Technologies Office (EE-5B)
OSTI Identifier:
1484216
Grant/Contract Number:  
AC02-05CH11231
Resource Type:
Journal Article: Accepted Manuscript
Journal Name:
Sustainability (Basel)
Additional Journal Information:
Journal Volume: 10; Journal Issue: 11; Journal ID: ISSN 2071-1050
Publisher:
MDPI
Country of Publication:
United States
Language:
English
Subject:
32 ENERGY CONSERVATION, CONSUMPTION, AND UTILIZATION

Citation Formats

Xu, Xiaodong, Luo, Fenlan, Wang, Wei, Hong, Tianzhen, and Fu, Xiuzhang. Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions. United States: N. p., 2018. Web. doi:10.3390/su10113950.
Xu, Xiaodong, Luo, Fenlan, Wang, Wei, Hong, Tianzhen, & Fu, Xiuzhang. Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions. United States. doi:10.3390/su10113950.
Xu, Xiaodong, Luo, Fenlan, Wang, Wei, Hong, Tianzhen, and Fu, Xiuzhang. Tue . "Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions". United States. doi:10.3390/su10113950. https://www.osti.gov/servlets/purl/1484216.
@article{osti_1484216,
title = {Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions},
author = {Xu, Xiaodong and Luo, Fenlan and Wang, Wei and Hong, Tianzhen and Fu, Xiuzhang},
abstractNote = {A courtyard is a traditional and popular construction feature found in China’s urban buildings. This case study evaluates the performance of the traditional courtyard design of the Jiangnan Museum, located in Jiangsu Province. In the evaluation, the spatial layout of courtyards is adjusted, the aspect ratio is changed, and an ecological buffer space is created. To model and evaluate the performance of the courtyard design, this study applied the Computational fluid dynamics (CFD) software, Parabolic Hyperbolic Or Elliptic Numerical Integration Code Series (PHOENICS), for wind environment simulation, and the EnergyPlus-based software, DesignBuilder, for energy simulation. Results show that a good combination of courtyard layout and aspect ratio can improve the use of natural ventilation by increasing free cooling during hot summers and reducing cold wind in winters. The results also show that ecological buffer areas of a courtyard can reduce cooling loads in summer by approximately 19.6% and heating loads in winter by approximately 22.3%. The study provides insights into the optimal design of a courtyard to maximize its benefit in regulating the microclimate during both winter and summer.},
doi = {10.3390/su10113950},
journal = {Sustainability (Basel)},
issn = {2071-1050},
number = 11,
volume = 10,
place = {United States},
year = {2018},
month = {10}
}

Journal Article:
Free Publicly Available Full Text
Publisher's Version of Record

Save / Share: